Op reis in 2023/2024

Op reis 2023/2024

 • 27-30 oktober, vrij tm maa. Regenachtige, herfstachtige dagen. Camper uit de stalling in Rustenburg gehaald. Waren eerst een beetje benauwd voor het smalle dijkje waar we overeen moeten, maar dat viel (met een beetje geluk) wel mee.
  Afgelopen dagen en vanmorgen, na een verjaardagsparty op zondag in Castricum, alles ingeladen, chalet en tuin gedaan, en vanmiddag op pad gegaan naar Den Oever. Jammer, visrestaurant is dicht. Morgen hebben we afgesproken met Mieke in Elsloo.
 • 31 okt, din. Voor ons doen vroeg vertrokken, half 10 al. Boodschapjes gedaan bij de Deka in Den Oever, iets lekkers voor bij de koffie bij Mieke, en om half 12 voor de deur. Beetje later dan gepland, tja … Mieke zit in een rolstoel, maar met hulp van moet dat verbeteren. ’s Middags naar Jan geweest in Appelscha, hij is van kamer veranderd, maar echt goed ging ’t niet. Komende maandag is daar familieoverleg over. 
 • 1 nov, woe. Gisteravond zijn we van Elsloo naar Oud Gastel gereden met af en toe harde buien. In Oud Gastel staan we bij Mobil Drome en vandaag gaan we naar het nieuwe huis van zwager en zus in Woensdrecht. Bedoeling was dat we zouden helpen bij de verhuizing, maar het “oude” huis in Ossendrecht is nog niet verkocht, en dus is de verhuizing nog niet aan de orde. Maar misschien kunnen we bij andere dingen helpen …? ’s Morgens reden we op de automatische piloot naar het nieuwe huis in Woensdrecht. Waren er al een keer langs gereden, maar nu kon het ook van binnen. Mooi huis, degelijk en ruim. En ook past de camper op de oprit. Ze hebben nog wel allerlei plannen, en zolang het “oude” huis nog niet is verkocht, is daar alle tijd en ruimte voor. Maar we hoefden niet te helpen. ’s Middags doorgereden via Antwerpen, Brussel en Luxemburg naar Pont-a-Mousson. Was toen al half 7 (18:30), en geen plaats meer op de CP. Dan maar voor ’t hek, voor vandaag is het genoeg. Morgen maar eens kijken wat het weer (storm Ciarán, hoe verzin je ’t!) doet, en dan zien we verder.
 • 2-4 nov, don-zat. ’s Morgens al vroeg gewekt door vertrekkende camperaars. Dan maar uit de veren, camper een beetje van het hek weggezet, koffie gezet, wassen en aankleden en om 9 uur vertrokken naar Le Thillot/Fresse sur Moselle. 150 km, een kleine 2 uur zou je denken, maar protesterende boeren met langzaam rijdende tractoren bij Epinal maken er een uurtje extra bij. Waartegen ze protesteren….? Weet ’t niet precies, maar in 2018 en 2019 ging het om het boerenklimaat, niet eens stikstof of zo, maar dat ze te weinig geld overhouden om van te leven. Tja, en dan kom jij langs met je camper. Afijn, na boodschappen naar gemeente camping Le Thillot, 2 dagen rust! Bijna, want camper schoongemaakt, gevuld en geleegd etc.
 • 4 nov, zat. Van Le Thillot richting Clermont-Ferrand via Besançon en Chalon-sur-Saône. In 2018 vlakbij Clermont-Ferrand op de CP gestaan van Le Cheix sur Morge, met uitzicht op de Puy de Dôme.
  Van Le Thillot, 20 km voorbij Dole naar Pierre-de-Bresse, waarbij de sportvelden een mooie CP ligt. Helaas is na 1 nov het water en electriciteit afgesloten, maar we staan er netjes. Onderweg veel wind en regen, niet leuk meer. Hopen dat het morgen beter gaat naar Le Cheix.
 • 5 nov, zon. En vandaag staan we er alweer, nou ja alweer is 5 jaar geleden. Nog niet veel veranderd in Le Cheix, de Puy de Dôme is er nog steeds, de CP ook, alleen is de sanizuil kapot en/of weggehaald en zijn de Fransen het niet eens met de tarieven, te betalen bij de, jawel, de sanizuil. Jammer! Maar water en toilet lozen, dat kon, en het uitzicht is nog steeds mooi. Naar mate we verder naar het zuiden rijden wordt het beter weer, houden zo. We hebben wel moeten puzzelen om een stukje tol te betalen, van wel 6 km, en dat heet dan Péage en flux libre, oftewel betalen via een kastje, of van te voren, of achteraf tot 72 uur via een website ( https://paiement.aliae.com/fr/ ) dmv het kenteken. Geen tolpoortjes meer. Wij moesten €0,50 betalen, maar doe je dat niet, dan riskeer je een boete van €90 tot €300. Dus gauw maar eieren voor je geld kiezen.
 • 6 nov, maa. Vandaag redelijk weer. We gaan van Le Cheix naar Clermont-Ferrand, dan op de A75 300 km naar Béziers, en passeren dan de hoge brug bij Millau, alweer tol, maar het is een dure brug, en onze bijdrage van €15,10 zal wel niet veel helpen. We komen op een rustige CP bij Béziers, het plaatsje Corneilhan, ruim 375 km gereden. Morgen Spanje.
 • 7 nov, din. Boodschappen en tanken bij Super-U. Laatste keer dat we tanken in Frankrijk, Spanje is toch weer wat goedkoper met z’n diesel. Nog zo’n 100 km tot de grens en daarna mogen we van de AP7 gebruik maken. Even voorbij Girona afgeslagen naar een mooie CP bij Maçanet de la Selva, lozen, water innemen en stroom (gratis). Morgen nog 180 km naar Cambrils, en dan hopelijk een weekje rust ……
 • 8-15 nov, woe-woe. Zoals gezegd een rustweek, redelijk weer, van 18-23 graden, klein beetje regen gehad, en staan op een mooie plek, camping annex CP Playa y Fiesta in Cambrils en kijken uit op de Middellandse Zee, zo blauw …. zo blauw.
 • 15-16 nov, woe-don. Richting het zuiden, eerst boodschappen bij de Lidl, dan naar Castellon de la Plana. Wat een drukte daar op de CP’n. ’t Is natuurlijk gratis, er zijn voorzieningen bijgekomen, dus gratis overwinteren! Voor ons was een plekje voor één nacht op een kleine parkeerplaats langs de weg (aan zee, dat wel en ook gratis) genoeg.
 • 16-17 nov, don-vrij. Een kleine 300 km zuidelijker komen we uit bij La Marina, 20 km voorbij Alicante. Jammer genoeg is ook hier de CP vol (was niet gratis met €13). Dus maar iets verder gereden en zien op een redelijke grote parkeerplaats campers staan, 100 meter van het strand. Er is nog plek, dus daar bij aangeschoven. Blijkt dat de CP die vol was, ook vol blijft tm eind maart, volgens mensen die er stonden. Reserveren is het parool en dat lijkt te gelden voor de hele kust van Valencia tm Malaga; vind het wel jammer dat reserveren moet, want je bent een stuk vrijheid kwijt ….
 • 17-20 nov, vrij-maa. Totana, nog steeds prima weer, 125 km ZW van La Marina, een stukje dichterbij Portugal. 2 rustige dagen, beetje gefietst, boeltje weer op orde, er is stroom, internet, douche, etc. Dus alles weer pico bello.
 • 20 nov, maa. 599 km naar Gibraleon, is dat niet een beetje teveel? Inderdaad het is veel, maar om 18:30 zijn we in Gibraleon. Was wel een mooie dag en een rustige weg, bij Sevilla beetje lastig, 1x verkeerd, maar de navigatie corrigeerde ’t goed. CP ook rustig, 3 campers. Morgen Vila Real de S.A. in Portugal, 56 km. En nog een laatste tankbeurt in Spanje, €1,44 de liter diesel.
 • 21-23 nov, din-don. Vila Real de S.A. Gezellig, komen aan, parkeren en staan naast onze (thuis-)buren. Wij verbaasd, zij nog verbaasder! 2 leuke dagen gehad, woe samen uit eten geweest bij een lokaal restaurantje. 
 • 23-26 nov, don-zon. Bij B2 en schoonzus in Olhao, altijd fijn. Vrij was moeder jarig geweest samen met haar broer. Kaarsje aangestoken en ook nog even Mieke gebeld, zij doen er niet aan. Zat heeft B2 ons naar de markt bij de haven van Olhao gebracht, veel groente en fruit en wat kleding. Wel gezellig druk, terug door de stad gelopen.
 • 26 nov 2023 – 4 maart 2024. Op de camping/CP in Moncarapacho. Hernieuwde kennismaking met een aantal (4) en 3 nieuwe campinggasten. We worden allemaal ouder en een 5-tal oude bekenden komen niet meer, ziek of wat anders. We blijven hier 2-3 maanden (denken we). Na 2 dagen van plek gewisseld iom the Boss. Het zijn er 3 maanden en één week geworden, we hadden het wel naar ons zin. De winter was wel wat kouder dan vorige winters, met name door de koude Noorden wind. En af en toe een paar regenachtige dagen er tussen. Veel gelezen, films gekeken, gefietst (behalve op de Sketch want de ondersteuning werkte meestal niet), markten geweest, franco gegeten, bij B2 en schoonzus geweest, camper gepoetst, kortom niet verveeld.
 • 4-7 mrt, maa-don. Bij B2 en schoonzus geweest, winkelcentrum in Olhão rondgedoold, scooterzaak bezocht en verder rustig aan gedaan. En ze hebben ons verwend.
 • 7-8 mrt, don-vrij. Van Olhão naar Ayamonte, gasfles gevuld, en diesel getankt. Kunnen er weer tegen. Daarna naar Alcoutim aan de Rio Guadiana, zo’n 35 km Noord van Vila Real de S.A. Naast de begraafplaats een mooie CP in aanbouw (al 10 jaar lang, zeggen ze), lozen en vullen, maar geen stroom etc. Maakt niet uit, kost (nog) niks.
 • 8-10 mrt, vrij-zon. Voor ons doen vroeg uit Alcoutim vertrokken. Het is dan 10:15. Het weer is redelijk, wat wind en af en toe een buitje. We volgen de Rio Guadiana, en komen via de N123 en IP2 achtereenvolgens in Beja, Evora en de N18 richting Estremoz, en komen zo op camping Alentejo in Vimieiro, mooie naam, maar nog nooit van gehoord. Camping is redelijk, van Nederlanders, maar ligt aan een doorgaande weg en het regent vrijdagmiddag en avond veel. Zijn we niet echt meer gewend. Zaterdag ook veel regen, dus rustdag. Brood bij receptie besteld, ook voor zondag. Tussen de buien door blijkt de camping groter en mooier dan we eerst dachten met meer plekken op een heuvel, met zwembad, mooi sanitair en wandelpaden. Voor zondag is de weersvoorspelling beter en gaan we verder naar Plasencia.
 • 10-11 mrt, zon-maa. 240 km via Badajoz en Caceres naar het grote plein in Plasencia. Voelt vertrouwd, maar blijven maar één nachtje.
 • 11-13 mrt, maa-woe. 201 km naar de CP in Alaejos. Kunnen aan de stroom voor €4 per dag, sleutel van het electra kastje halen bij het café ietsje verderop. En dat doen we want maandagnacht en ook dinsdagnacht is de temperatuur om en nabij de 0 graden. Dus kachel aan (op 13) en voldoende stroom. De huishoudaccu is namelijk aan vervanging toe en om de dieselkachel op te starten is aardig wat stroom nodig; overdag is het trouwens lekker weer en een dagje Alaejos, wie wil dat niet?
 • 13-14 mrt, woe-don. 189 km naar de CP in Burgos. Niet die bij Alcampo want daar is markt, maar de CP 1,5 km verderop. We zijn er al eerder geweest en ‘s middags lopen we naar Alcampo voor wat boodschappen en ‘s avonds eten we van de afhaalkebab. We hebben tenslotte wat te vieren …. Antje 71!
 • 14-17 mrt, don-zon. 3 hele dagen/nachten op camping Larrouleta in Urrugne. Er is stroom, goed internet, wasmachines, drogers, douches, een bistro, een Lidl en een zwembad. Behalve het laatste hebben we alles gebruikt, en de bistro voor een etentje op 15 maart. Alles in alle rust. We kunnen er weer tegen. 
 • 17-18 mrt, zon-maa. 281 km verder naar Cavignac. Het is zondag en rustig op de weg en ook op de CP, naast de begraafplaats in Cavignac.
 • 18-20 mrt, maa-woe. Van Cavignac naar Sainte-Maure-de-Touraine is 250 km. Via de N10 (en dat is bijna een autosnelweg) en de N910 komen we op CP. 2 dagen met redelijk mooi weer, koude nachten (maar wel stroom voor de kachel) en zeer langzaaaaam internet. 
 • 20-21 mrt, woe-don. CP Nonancourt. Wel bekend, alleen een plekje en verder weinig. Wel rustig, 1 Nederlander (wij) en 3 Engelsen. Hoe dichter je bij de NW-kust komt, des te meer Engelsen die via de Chunnel of de ferry EU bezoeken.
 • 21-22 mrt, don-vrij. CP Neufchatel en Bray, 130 km verder en halverwege Nonancourt en Arras. Tussenstop die we weleens vaker maken. Hoewel we er al om 13:00 uur zijn, zijn er maar 3 van de 14 plekken vrij, en na een uurtje is alles vol. Hier hetzelfde beeld als gisteren, veel Engelsen. Winkelcentrum doorgewandeld, (bijna) niks gekocht, een kabeltje wat bij terugkomst niet blijkt te werken. Bedoeling was ook gebruik te maken van het internet, maar dat is hopeloos. Wel redelijk snel, maar na 1 uur moet je weer opnieuw inloggen, en er is een datalimiet (2Gb?) en mag je pas 12 uur later weer verder …. Nee, dat is ‘t niet. Morgen Arras, hoop dat ‘t daar beter gaat.
 • 22-25 mrt, vrij-maa. 150 km verder is Arras. 3 dagen gebleven, het was koud, buien en veel wind. Maa was ‘t beter weer om verder te gaan.
 • 25-26 mrt, maa-din. Ossendrecht, 206 km over Belgische (snel)wegen. Na een bloemetje in Stabroek te hebben gekocht, Schoonzus is woe jarig, staan we voor de laatste keer op de parkeerplaats naast hun huis. Het huis is verkocht, verhuizen naar Woensdrecht is 30 april, en de overdracht van het oude huis begin juni. En dat alles vieren we ‘s avonds bij de Gouverneur in Bergen op Zoom. ‘s Morgens na een lux ontbijt en de koffie gaan we op pad.
 • 26-27 mrt din-woe. Naar Lacros (na overleg met Holland Wheels) en campingzaak De Wit in Schijndel. Fiets wordt dezelfde middag nog nagekeken en gerepareerd (zelfs een nieuwe motor erin). Bij De Wit struinen we naar voetenbankje, levellors, schemerlampje en hulpstuk voor de fietsendrager. Het enige wat we niet konden vinden was een voetpomp, morgen 2e kans bij Obelink? De fiets om 16:40 weer opgehaald en die lijkt otje-pietje en dat testen we de komende weken wel uit. Voor ons doen laat, half 6 gaan we naar de CP ‘t Skônste Plekske (kan ‘t ook niet helpen). Morgen Dinxperlo (gasflessen) en misschien Obelink.
 • 27-28 mrt, woe-don. Dinxperlo, op de grens Nederland/Duitsland. Gasflessen stonden al klaar, geldig tm 2033. Obelink geweest, wat een grote zaak, is vergelijkbaar met De Wit. Je kunt er verdwalen, toch een voetpomp en een mooie grote bandenstop gevonden. In Groenlo een hele rustige en nieuwe CP Erve Bogman gevonden.
 • 28 maart 2024, donderdag. Via Twello (Holland Wheels, de verkeerd gestuurde Sketch bediening ingeleverd) naar huis. 

5 maanden weggeweest!

Plaats een reactie