Op reis in 2023

Bijgewerkt 22 juni 2023

In de winter niet op reis geweest vanwege de gewrichtsreuma. Nu de medicatie aanslaat, 10 pillen op vrijdag, 2 pillen op zaterdag en 1 injectie om de week op maandag gaat het weer redelijk. Dus weer op pad…

 • 8 april, zat. De camper van stal gehaald. Michiel, de stallingbaas had ‘m al schoongeschoten; vooral het dak was erg van de duivenpoep. De hele week naast de deur gestaan, beetje luchten, beetje schoonmaken, beetje veel spullen erin en zo 16 april vertrokken voor een lange reis van wel 40 km naar Den Oever met als dineetje een vismaaltijd. Voelt weer goed en vertrouwd aan.
 • 17 april, maa. Drukke dag. Mijn telefoonabonnement wordt omgezet naar Lebara, boodschappen gedaan, onderweg gegeten bij Breezand en ’s middags in Elsloo bij Mieke voor de deur geparkeerd. Zo, er viel wel wat bij te praten. Morgen naar Jan.
 • 18 april, din. Naar Jan geweest in Appelscha. Lang-zal-tie-leven, hij is jarig, 28 geworden zegt-tie zelf met een knipoog. Maar wat een mooi tehuis, midden in de bossen. Hij heeft ons het huis zelf laten zien. Na de koffie en gebak gaan we weer verder, naar Roosendaal bij Mobile Drôme. Van Appelscha naar Roosendaal is 240 km, maar het is druk, ongelukken en om half 5 zijn we er. Geen tijd meer om binnen even te koekeloeren naar nieuwe campers en caravans. Ook caravans, want de caravandealer is er verleden jaar met winkel bijgekomen. Dat koekeloeren doen we morgenochtend.
 • 19 april, woe. Om een uur of 11 vertrokken naar Arras in Noord Frankrijk naar de nieuwe moderne CP met ongeveer 40 plekken, compleet met stroom, water, en loosplekken. En een slagboom. Prijs is van €9,20 naar €11,20 gegaan, hmmmm zoiets van 20% meer, vergeleken met vorig jaar. Maar het blijft een hele nette en mooie CP, en voor de prijs hoef je ’t niet te laten. Onderweg is het zonnig en achter de voorruit lekker warm; in Arras af en toe zelf bewolkt, maar niet koud en geen harde wind, zoals de afgelopen dagen. En kermis …..
 • 20-21 april, don-vrij. Op weg naar Nonancourt, 280 km. Het lijkt niet veel, maar ons gemiddelde ligt ergens tussen de 60 en 70 km per uur, dat is dus ruim 4 uur. Poeh! Na lozen van water en toilet, gaan we rond 11 uur op pad. Met af en toe een zonnetje rijden we via Abbevillle, Rouen en Evreux naar Nonancourt. De lunch slaan we over en om 15:00 komen we op de CP. Er is stroom en ook de andere faciliteiten zijn er nog.
 • Onderweg bij Rouen wel een steentje tegen de voorruit en is nu een scheur van 17 cm, foto van gemaakt. Unive en Carglass gebeld, worden later teruggebeld voor reparatie in Frankrijk … Op vrijdagmorgen door Carglass Frankrijk gebeld en afspraak gemaakt in Bordeaux op don 27 april. We kunnen nu rustig aan doen en blijven nog een dagje in Nonancourt.
 • 22-23 april, zat-zon. Op de Route National naar de CP in Sainte-Maure-de-Torraine; langs koolzaadvelden (mooi geel is niet lelijk). Maa Bergerac en woe Bordeaux …
 • 24-27 april maa-don. In Bergerac (maa en din) in afwachting van de ruitvervanging op don. Aantal jaren geleden geweest met de Santiago de Compostella pelgrimstocht (één weekje meegelopen met schoonzus en haar vriendin), en nu een stukje herinnering ophalen. Daarna op ‘t gemak naar een camping in Bordeaux (110 km op woe en 14 km naar Carglass en 14 km terug op don); vandaag mooi weer, warm, beetje vochtig warm. Morgen weer verder zuidwaarts.
Bij Carglass binnen
zonder raam
zonder raam
en een nieuw, schoon en heel raam. Merci Carglass!
 • 28 april vrij. Van Bordeaux naar Saint-Jean-de-Luz, ligt tussen Biarritz en de San Sebastian (Spanje); slechts 250 km, maar 5 uur over gedaan, het laatste stukje langs de kust was druk van de stoplichten en de rotondes ….
  Wel mooi weer (kan ook liggen aan het beterzicht van het nieuwe schone raam), plusminus 25 graden, later wat bewolkter. Staan op een CP bij de haven, ons-ben-zunig-hé, maar €6 ; op de 1e foto, pffff heel goed kijken, is het dak van de camper links bij de brug nog te zien. Aan de ene kant van de CP de weg en aan de andere kant gaat de trein voorbij, echt een plek voor spotters van alles wat mobiel is. Nou ja, één dagje houden we het wel uit. Op de 2e foto de baai van St-Jean-de-Luz, heb nog even gepootjebaaid, helder water en niet koud meer (na 5 minuten brrrbrrr). Morgen Spanje.
de haven, op de achtergrond de Pyreneeën
de baai met rechts een klein stukje van het strand van Saint-Jean-de-Luz
 • 29-30 april en 1 mei, zat, zon, maa. Op zat Frankrijk verlaten en koers gezet naar de CP in Burgos (Spanje); helaas was deze bezet door de markt, dus op naar een 2e CP. Een hele mooie, pas vernieuwde met plek voor 20 campers. Rustige nacht, geen herrie van al het mobiele verkeer zoals de vorige nacht. Nog steeds geen zomer, 15 graden en wat onweer met een buitje. Volgende dag, verder landinwaarts naar Plasencia, allemaal snelweg, heel rustig, weinig vrachtverkeer op zondag, bijna saai en je gaat de rotondes en stoplichten nog missen …. Wel weer een steentje tegen de net nieuwe voorruit, tis maar een putje, maar toch !! Wordt onderhand wel zomer, blauwe lucht en 28 graden, korte broek maar aangetrokken en trui uit.
 • Maa 1 mei het langste stuk 425 km naar Gibraleon in het zuiden tegen de Portugese grens. Rustige weg, van 24-28 graden onderweg, veel tegemoetkomende motoren, we denken van een motor-evenement in Sevilla.
 • Morgen diesel tanken, is hier in Spanje €1,45 gemiddeld, en dan de brug over (de rivier Rio Guadiana) en zijn dan in Portugal.
de CP in Gibraleon (Zuid Spanje)
CP in Vila Real de Santo Antonio in Portugal
 • 2 mei, din. de CP aan de Rio Guadiana; wij staan aan de Portugese kant en de andere kant is Spaans. Het tijdverschil is een uur, m.a.w. het is daar nu 17:00 en hier in Portugal 16:00 Het grappige is als je met het pontje (op de foto te zien als het blauw gele bootje) meevaart, de heenvaart 1 uur en 10 minuten is, en terugvaart van Spanje naar Portugal -50 minuten is.

  Het is hier redelijk rustig, het weekend met 1 mei op maandag was druk, maar nu is er plek zat. Wij staan mooi aan de waterkant en blijven ook een paar nachten. Het is 28 graden, en redelijk zonnig en het bier smaakt prima, vooral als-tie lekker koud is.

 • De heenreis van Nederland heeft 2 weken geduurd, wat langere pauzes door de voorruit, en nu denken we ongeveer een maand in Portugal te blijven, en dan zien we wel verder hoe we teruggaan. Eerst maar dit ………
 • 5-9 mei, vrij-din. In de Algarve, van Vila Real, via Marim naar broertje en schoonzus in Olhão; en de markt in Estoi. Het blijft prachtig weer, beetje te warm/heet (30+ graden), maar met het zwembad in de buurt is het goed te doen. Ondanks de warmte ook nog gefietst op het fietspad van Fuseta naar Olhão langs de zee, eens kijken of-tie al helemaal klaar was, verleden jaar nog niet en nu ook nog niet (bruggetje in aanbouw, foto rechtsonder). Volgend jaar nog maar eens kijken …..
Na gedane tocht is het “geen bier maar sangria ….”
 • 10-15 mei, woe-maa. Op de camping annex CP in Moncarapacho, waar we normaal een paar maanden in de winter staan.

  Het is nog steeds warm/heet, met af en toe veel wind, El Niño, wat weer potentieel gevaar oplevert voor branden. We hebben nog niets gezien van branden ondanks dat er wel waarschuwingen voor worden afgegeven. Onder de bomen is het echter goed toeven.

  En er is ruimte zat, het is kennelijk niet de goede tijd voor vakantiegangers.

Dichter bij zee zijn de campings wel redelijk bezet en de CP’n minder. We komen oude bekenden tegen, die hier hun vaste huisje hebben en dat is leuk. Een paar keer naar het strand gefietst in Fuseta, en daar is het druk onder de parasols en in het water. Door El Niño geen schotel opgezet, maar via internet en Canal Digital nog wat gevolgd van nieuws en Eurosongfestival. Leve Abba !! of heetten ze anders?

Anneke haar fiets heeft wat kuren, geeft alleen nog een Eco stand als trapondersteuning, en dat is weinig als je het heuvelachtige hier hebt. Heb de leverancier in Nederland nog gebeld, contactspray gekocht, maar ik denk dat het de warmte is; de batterij is namelijk BMS (hmmm Battery Management System), en die doet kennelijk z’n eigen zin, vanmorgen (toen was het koeler) deed-tie het weer (Eco, Norm, Sport en Turbo). En gelijk wat lekkers gehaald, moederdag!

Morgen richting Faro, Carglass en Fiat dealer, och je moet wat te doen hebben in je “vakantie”.

 • 15 mei, maa. Vandaag naar Carglass in Faro geweest voor reparatie van een pit in de voorruit. Wilden geen risico meer lopen door een gescheurde voorruit, dus voorruit maar, naar Carglass …

en na wat uurtjes wachten met contact met Carglass Nederland, want het gaat via de verzekering, gelukt. Zorg minder en de maandag gevuld. Bij de Fiat garage in Faro lukte het niet om nieuwe rubbers tussen de veerbladen te krijgen, of eigenlijk wel, maar dan op 26 juni …. 6 weken wachten dus. Kijken nog wel verder.

16-17 mei, din-woe. bij Faro op zoek naar een garage, niet gelukt. Wel rondje vliegveld gefietst en in zee gezwommen, woe avond naar CP in Quarteira; CP voor plusminus 100 campers.
 • 17-20 mei, woe-zat. In Quarteira naar de CP. Woensdag is daar de Gipsy markt, de andere dagen is het een CP met stroom voor €6. In de winter is het bommetje vol, maar daarna (of daarvoor) is er plek zat. Terwijl Quarteira een stadje is met een mooi strand en een prachtige boulevard. Wel toeristisch, maar dat is al snel langs de kust. Stukje toeristisch gefietst, driehoekje Almancil, Vilamoura en Quarteira. Het is niet zo warm meer, graadje of 24, met zon. Goed fietsweer dus.
  Vrij naar Loulė, naar de Lidl boodschappen gedaan. Er zijn daar speciale parkeerplaatsen voor campers en je mag daar ook overnachten, dus dat hebben we ook gedaan. En van de wasmachine en droger gebruik gemaakt. Alhoewel je niet zoveel kleding nodig hebt, moet dat ook af en toe gebeuren.
  We twijfelen nog hoe we terug zullen gaan, door Portugal, of de westkant of oostkant van Spanje; er is veel droogte, en op de kaart van zowel Portugal als Spanje zien we veel brandhaarden, dus ……..
 • 20-26 mei, zat-vrij. Zat morgen in Loulé naar de markt geweest, druk, toeristisch en gezellig, een gezellige drukte met merendeels groente, fruit, vlees en vis. ‘s Middags naar de CP in Olhão voor een nachtje. Met broertje en schoonzus afgesproken voor de volgende dag; een lunch ter afsluiting van de 3 weken Algarve, want daarna gaan we verder richting Spanje. In Tavira zoeken we de Algarve Motorhome Park op; daar brengen we nog 2 dagen door met een bezoek op de fiets aan Cabanas (waar Lex en Tess vorig jaar zaten), en dinsdag in de omgeving camping-vrienden opgezocht, beetje in het binnenland van Tavira, bergachtig gebied, lastig rijden met de camper, zeker als je van de grotere wegen afgaat en een stoffig bergweggetje op moet. Maar het ging, geen foto’s gemaakt, hadden al onze aandacht bij het rijden nodig. Het weer is niet bijzonder, af en toe bewolkt, een buitje en een graad of 22.
  Woe tm vrij onze laatste stopplaats Vila Real de Santo Antonio in de Algarve, waar we ook 3 weken geleden begonnen zijn. Staan aan de rivier de Rio Guadiana, met mooi uitzicht. De zon komt nu regelmatig te voorschijn, iets warmer dan dinsdag, mooi fietsweer voor de komende dagen in de omgeving.
 • 26-29 mei, vrij-maa. Vanuit Vila Real de S.A. vertrokken naar Gibraleon in Spanje. Met een beetje weemoed nemen we afscheid van Portugal.

Vanwege het weer (regen, onweer en wind) kiezen we voor (bijna) dezelfde terugweg, dus Gibraleon, Plasencia, Burgos, Logroño en Pamplona. Toch wel redelijk weer, af en toe een buitje, 21 graden. Eigenlijk prima weer om de 1000 km van Portugal naar Pamplona te doen.
Daarna denken we aan Zuid Frankrijk met Saint-Jean-Pied-de-Port, Orthez en Bordeaux. Hangt een beetje van de omstandigheden af; we zullen zien. Maar eerst España.

España
 • 30-31 mei, din-woe. Van Pamplona naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Door de Pyreneën. Het is maar 80 km, goed weer, 23 graden, dus een peulschilletje. Dus niet, ruim 2 uur over gedaan over smalle wegen, veel bochten, en af en toe kom je een auto (of vrachtauto) tegen, dus goed uitkijken. En niet teveel kijken naar de omgeving. Wij als plattelanders vinden over het algemeen de bergen mooi, en dat is het ook; zie de collage Pyreneën. We zitten ook in de omgeving van de San Sebastian pelgrim-gangers. Je ziet ze langs de weg wel lopen, volle bepakking, hoedje op voor de zon, bergschoenen aan. Ook zijn de bergwegen een oefenterrein voor wielrenners, dus uitkijken, want fietspaden zijn er niet. Woe het klooster in Roncesvalles, grens Frankrijk-Spanje bezocht. Dat klooster dient ook als Hostal voor de pelgrims en is een baken in de grensstreek.
Pyreneën
Het Klooster in Roncesvalles
 • 1-5 juni, don-maa. Van het klooster de berg af gegaan Frankrijk in. We kunnen weer een taal spreken en verstaan (een beetje tenminste). Zoeken een kleine camping op aan de rivier de Gave in Sauveterre-de-Béarn, die we nog kennen van 7 jaar geleden. We vinden dat we wel een rustpauze hebben verdiend na de tocht door Spanje. Lijkt wel vakantie!
Sauveterre-de-Béarn
 • 5-9 juni, maa-vrij. De vakantie is over. We vertrekken na 4 dagen vanuit de camping in Sauveterre-de-Béarn, het waren 4 rustige en mooie dagen op een fijne camping. Op naar de camping in Orthez, 7 jaar geleden ook geweest; maar helaas camping is dicht, is eigenlijk een zootje, iets voor Hollanders met een “Ik Vertrek” idee. Dan maar verder. Het blijft goed weer, ‘s avonds en/of ‘s nachts wat onweer, een regenbui met wind, en ‘s morgens begint de dag weer met een blauwe lucht. We komen maa uit op de CP in La Réole, gelegen boven het station met zoefende GTV treinen. Prachtig uitzicht op (het station), de rivier de Garonne en verder het land in. Din naar de CP in Pageas naast de N21, nooit van gehoord? Wij ook niet, maar het is een klein dorp onder Limoges met een CP, die als voorbeeld kan dienen voor menigeen, dank je wel Heleen! Op woe naar de CP in Nieuil-l’Espoir, maar de CP was vol, wij denken vanwege de kermis in het dorp, volgende stop is dan 80 km verder in Sainte-Maure-de-Torraine, waar we op 22 april op de heenweg ook waren; we blijven daar tm vrij. Het wordt heet, net zoals de weersvoorspelling aangeeft in de Benelux en Noord-Frankrijk, dus houden we een beetje de westkant/zeekant aan en rijden niet teveel. De 600 km vanaf maa is wel weer even genoeg …..
 • 9-11 juni, vrij-zon. Vanuit Sainte-Maure-de-Torraine verder noordwaarts. Bij Tours linksaf (westwaarts) richting Le Mans.
  Het idee is om de stad Le Mans zelf te bezoeken, nou daar zijn we achter gekomen. De stad was vol festiviteiten en eigenlijk was alles afgesloten. Reden: dit weekend is de 24-uurs race van Le Mans voor de 100e keer. Wat een feest, met zonnig weer en af en toe een buitje regen. Niet zo tropisch warm zoals in Nederland. En wat een verscheidenheid aan auto’s; van hele oude antieke tot sportwagens van Bugatti, Ferrari, Porsche, en anderen.
  Toch nog aan Le Mans ontsnapt en 30 km verderop een camping opgezocht in Beaumont-sur-Sarthe. Jawel aan de rivier de Sarthe. Zondag verder richting Caen.
1e foto: via de Franse TV beter te volgen,
2e foto: in de stad Le Mans vanuit de camper gespot
 • 11-13 juni, zon-din. Caen, naast het museum, Le Mémorial du Caen, op de CP geparkeerd. Blijven daar 2 nachten en bezoeken maa het museum, dat ligt in mooi aangelegen park aan de noordkant van Caen en gaat over de 2e wereldoorlog, met name de invasie in Normandië in juni 1944. Zo mooi als het museum is, zo mooi was het daar 79 jaar geleden niet. In het museum een verscheidenheid van verhalen, foto’s en films, en oorlogstuig. Maar ja, onze vrijheid hebben we mede daaraan te danken.
Le Mémorial in Caen
 • 13-15 juni, Din-don. Le Havre. Mooie rit vanuit Caen, 120 km. Goed weer, niet te warm, plusminus 23 graden. Op de CP in Le Havre was nog één plekje vrij, dus hup geparkeerd. Op fietsie Le Havre verkend, mooie stad, met boulevard en strand. Morgen, woe, wat verder langs de kust richting Dieppe, maar zover komen we niet, want in Cauville-sur-Mer, slechts 15 km verderop stoppen we op de CP. En op de fiets de omgeving verkend. De Mer kun je wel zien, maar dan vanaf de kliffen, 50 meter hoog. Hoogtevrees? Hmmmm, beetje wel, want het gaat stijl naar beneden. Morgen, don, maar op zeespiegel hoogte.
Le Havre
 • 15-17 juni, don-zat. In Dieppe, aan de haven. Mooie plaats. Strandweer. Alleen het strand is een kiezelstrand …. De veerboot vertrekt hier naar Newhaven in Engeland, zullen we een retourtje doen? Blijven hier in ieder geval 2 dagen.
Dieppe
 • 17-19 juni, zat-maa. Na Dieppe verder gegaan langs de kust. Het weer is prima. Komen uit in Le Tréport, een evenbeeld van Dieppe. Er is markt, straten afgesloten, CP is “complet”, vol dus. Besluiten om door te rijden naar ons beginpunt in Frankrijk, de CP in Arras. Het is daar redelijk rustig, en dat wordt het voor ons ook, een rustig weekend. De 1e foto van dit blog is ook van de CP hier in Arras, staan weer op hetzelfde plekje …..
 • 19-21 juni, maa-woe. Frankrijk uit, België in. Wilden naar de ons bekende camping aan de Lesse in Houyet, onder Dinant. Is ongeveer 200 km, bijna allemaal snelweg, geen péage (tol), dus redelijk snel gereden. Komen we daar, camping fermé oftewel gesloten, ziet er ook verwaarloosd uit. Jammer, was zo’n mooie camping, zeker qua ligging en werd ook veel gebruikt als startpunt om de Lesse af te peddelen en dan kom je op de Maas bij Dinant uit. Treintje terug, en je hebt een mooie dag. En dat was het gisteren en vandaag trouwens ook. Buitje regen vannacht gehad, maar dat mag de pret niet drukken.
  Gelukkig zijn er nog meer campings in België en een klein stukje verder ligt het paradijs, ook aan de Lesse. Compleet met restaurant en friterie. Het paradijs is Camping Paradiso in Gendron-Celles.
Camping Paradiso aan de Lesse.
 • 21-22 juni, woe-don. We verlaten België. En komen uit in Ossendrecht, bij onze (schoon-)zus en zwager ….. Gezellig bijgekletst en nieuwtjes, eh … nieuws uitgewisseld.

En na een fijn ontbijt, veel koffie en een mooie, verrassende excursie in Woensdrecht richting huis vertrokken.

Tijdens de reis gaat er wel eens wat kapot, of werkt het niet meer zoals dat zou moeten. Dus afspraken gemaakt bij garage, camper-dealer, stoelen bekleder, antenne mijnheer etc. en doorgereden naar Den Oever; het is al te laat om nog naar huis te gaan en daar treffen we andere familie-leden c.q. (a.s.) camper-bezitters. En ook hier bijgekletst.

 • 23 juni, vrij. Zoals we op zon 16 april begonnen voor een lange reis van wel 40 km naar Den Oever, zo eindigen we nu met een korte reis van Den Oever naar huis. En dat is het dan.

  Conclusie, warm in het zuiden in het late voorjaar, beter wat dichter bij huis blijven, alhoewel het in Nederland de laatste weken ook warm (of heet) was. Voor in de winter is het prima om de oude botten op te warmen, dus als ‘t kan, zullen we dat blijven doen. Het was wel een hele leuke reis omdat we meer tijd hebben genomen om dingen te zien en zelfs museums te bezoeken, waar we in de winter niet aan toe komen. En ook een reis om allerlei plekken te zien waar we herinneringen aan hebben, een soort van bucketlist reis. Al met al een mooie reis!

13 gedachten over “Op reis in 2023”

 1. Heel leuk om lezen en de foto’s bekijken, heb je een idee van wat zoal doet.
  Fijn om te lezen dat het weer wat beter gaat, en dan heb je ook weer zin om iets te ondernemen.
  Van dat steentje dat kwam langs gevlogen is wat minder leuk, maar als hij niet is doorgescheurd kan hij misschien gerepareerd worden.
  Met ons gaat het goed, alle drie.
  Komende weekend haal ik de Camper weer bij huis.

  Groetjes Cor, Jannie en Rikky.

  Beantwoorden
 2. Leuk om te lezen,luitjes,,,maar dit is weer effe een tegenvaller! Dat schiet dus niet op. Hopelijk wel droog en zonnetje???
  Hier in Brüggen dus niet…Misschien halen we jullie nog in

  Beantwoorden
 3. Hallo lieve Anneke en Nico wat leuk zo’n blog.
  Wij zijn na een week Melay nu in Millau waar we ook een week blijven en afhankelijk van het weer gaan we daarna weer wat zuidelijker.
  Groetjes en liefs van Anneke en Wiebe

  Beantwoorden
 4. Leuk om jullie te volgen.
  Veel zon gewenst en vandaag een nieuw raam….

  Hier in Doesburg de nodige regen en wind gehad en afgelopen nacht vorst aan de grond!
  Gelukkig gevolgd door een mooie zonnige Koningsdag.
  Dus nu lekker genieten en jullie ook uiteraard.

  Beantwoorden
 5. Heerlijk je huis mee en vaak gaan staan waar je een mooi plekje ziet.
  Lekker genieten nu het weer mogelijk is.
  Leuk om jullie zo te volgen, greats camperaars duo C&A Hoogeboom

  Beantwoorden
 6. Hallo Nico en Anneke, erg leuk om de stukjes op jullie route te lezen. Van jullie reis van hier tot ginder. Lekkere temperaturen en wij kou, guur, nat, wind, en af en toe tussendoor regen en een zonnetje. Gelukkig wordt het hier ook al wat warmer 20 gr in het zonnetje Geniet er maar lekker van. Groetjes Willie en Cees.

  Beantwoorden
 7. Hoi Anneke en Nico, weer een leuk stukje gemaakt Nico, altijd leuk om te lezen. Gelukkig krijgen wij hier ook wat betere temperaturen. Groetjes Willie.

  Beantwoorden
 8. Ha ha,ja, wij waren er vorige week zondag. Toen al een gekkenhuis daar, en wilden jullie nog waarschuwen. Máár ja,,,internet weet alles hè!!!.
  Wij hadden toen een camperplaats dáár uitgezocht, máár erop komen, ho maar…
  Heet hier. Geniet nog even, heel veel…

  Beantwoorden
  • Waar jullie waren op 4 juni, is dus kennelijk de stad Le Mans. En de 100e 24-uur van Le Mans is dan toch een feestje (gekkenhuis) waard.

   Beantwoorden

Plaats een reactie